Prijs voor Arie Kooijman dankzij tomeloze inzet

Het Boazbank Beheersfonds heeft vorige week in het Stedelijk Museum Vianen haar cultuurprijs 2017 uitgereikt aan Arie Kooiman.

VIANEN – Deze prijs is ingesteld door het toenmalig bestuur van het beheersfonds en kan worden uitgereikt aan een bewoner, stichting of vereniging die een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de cultuur in Vianen.

Kooiman heeft deze prijs te danken aan zijn tomeloze inzet voor de Viaanse gemeenschap.Hij is sinds 1960 één van de organisatoren van de jaarlijkse bejaardenreis, zette zich in voor de Hervormde kerk en toonde initiatief, samen met Woudenberg en Ter Stege, met plannen te komen voor aanpassingen aan de Voorstraat. Hij maakte jarenlang deel uit van de verkeerscommissie, ondersteunde de sleepbootdagen en is erelid van de Stichting ‘Vrijstad’ Oldtimerdag. Daarnaast introduceerde hij weer een Taptoe in 2016 en was hij betrokken bij de oprichting van het Viaanse Hospice. Als laatste heeft hij een ongekende privéverzameling aan groot materiaal uit o.a. de Tweede Wereldoorlog, die hij ook op regelmatige basis aan leerlingen van lagere scholen laat zien. Kortom een lange palmares die een prijs rechtvaardigen.

De cultuurprijs bestaat uit een schitterend portret van de Kooiman zelf, met daarbij een fotoboek waarin zijn verzameling is vastgelegd. Unieke exemplaren, gemaakt door de Viaanse fotograaf Hennie Marks.

Arie Kooijman kijkt samen met voorzitter BOAZ Herman Hello naar het portret. Foto: Jacques Stam (Foto: stam)

Bron: De Molenkruier

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op deze website accepteert u ons gebruik van cookies.