Tweede AED voor Hoef en Haag overhandigd

Herman Hello van het Boazbank Beheersfonds heeft afgelopen week, samen met Dik Groenendijk en Jean-Paul van Haastert van Dorpscomité Ons Hoef en Haag, de tweede dorps-AED overgedragen aan Esther Bleeker en Wilma de With van Huisartsenpraktijk Hoef en Haag.

De aanschaf van deze AED is tot stand gekomen na een gulle bijdrage van BoazBank Beheersfonds. Sinds 2018 beschikt het dorp over een eigen AED, die middels een succesvolle BuurtAED-actie is gefinancierd. Vanwege de constante uitbreiding van het dorp, groeide de vraag voor een tweede AED. Het Dorpscomité heeft daarop gezocht naar sponsormogelijkheden voor een bijdrage in de kosten. “Boazbank Beheersfonds heeft ons positief verrast door het volledige aanschafbedrag van een AED + buitenkast te sponsoren, waarvoor wij als Dorpscomité uiteraard zeer dankbaar zijn”, aldus het comité.

Een AED is een apparaat dat iemand met een hartstilstand een elektrische schok geeft. Die schok kan ervoor zorgen dat het hart weer normaal gaat kloppen. Zo kan een AED iemands leven redden. Omdat tijdens een reanimatie echt elke seconde telt, is het belangrijk altijd een AED in de directe omgeving beschikbaar te hebben.

Het Dorpscomité streeft er naar uiteindelijk elke wijk in het dorp van een eigen AED te voorzien, echter zonder de noodzakelijke verantwoordelijkheid voor onderhoud en vervanging op zich te nemen. In overleg heeft zij daarom de Huisartsenpraktijk Hoef en Haag bereid gevonden het eigenaarschap over te nemen van alle AED’s in het dorp. Deskundigheid en continuïteit is hiermee gewaarborgd voor nu en in de toekomst.

Het Boazbank Beheersfonds is het Viaanse fonds voor kunst, cultuur en maatschappij. Boazbank Beheersfonds steunt jaarlijks vele initiatieven en projecten op het gebied van kunst, cultuur en maatschappij die bijdragen aan de kwaliteit van de Viaanse samenleving.

Huisartsenpraktijk Hoef en Haag is sinds 2017 geopend en sinds begin dit jaar gevestigd aan de Hagesteinsestraat 1; dit is ook de locatie waar de AED zal worden geplaatst. De praktijk zal in de toekomst verhuizen naar het Brinkhuis, de AED zal dan meeverhuizen.

Bron: Het Kontakt – 10 maart 2021

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op deze website accepteert u ons gebruik van cookies.