Cultuurprijs 2017 voor Arie Kooijman

VIANEN • Het Boazbank Beheersfonds Vianen heeft dinsdagavond in het Stedelijk Museum de Cultuurprijs 2017 uitgereikt aan Arie Kooijman.

De prijs is in 1997 ingesteld door het fonds voor kunst, cultuur en maatschappij om een ode te brengen aan een inwoner, stichting of vereniging die bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de cultuur in Vianen.

Kooijman heeft zijn prijs te danken aan zijn tomeloze inzet voor de Viaanse gemeenschap. Zo organiseert hij sinds 1960 al een jaarlijkse reis voor senioren, zette hij zich in voor de hervormde kerk, ondersteunde de Nationale Sleepbootdagen en is hij erelid van stichting Vrijstad Oldtimerdag Vianen. Daarnaast introduceerde hij weer een taptoe in 2016 en was hij betrokken bij de oprichting van het Viaanse hospice.

Kooijman bezit ook een immense verzameling aan materiaal uit onder meer de Tweede Wereldoorlog, die regelmatig aan leerlingen van lagere scholen laat zien. Kortom: een lange palmares die een prijs meer dan rechtvaardigen. De Cultuurprijs 2017 bestaat uit een schitterend portret van Arie Kooijman zelf, met daarbij een fotoboek waarin zijn verzameling is vastgelegd. Unieke exemplaren, die zijn gemaakt door de Viaanse fotograaf Hennie Marks.

Fotostudio. Marks

Janneke Kok

Redactiecoordinator van Het contact Leerdam en Het Contact Vianen

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op deze website accepteert u ons gebruik van cookies.